30. godišnjica (Video)

Protestantska evanđeoska crkva je danas obeležila 30 godina od posvećenja molitvenog doma u Siminoj ulici u Beogradu. Ovim povodom objavljujemo kratak osvrt na istorijat naše zajednice.

Opširnije

Početak javnih bogosluženja

Nakon duže pauze ostvarili su se uslovi da Protestantska evanđeoska crkva nastavi sa organizovanjem javnih bogosluženja. Starešinstvo PEC je moglo da donese ovakvu odluku na osnovu promenjenih okolnosti, odnosno novih propisa Vlade RS, koji omogućavaju okupljanje većeg broja ljudi.

Bogosluženja će se u početku održavati samo nedeljom prepodne sa početkom u 10.00h - uz poštovanje svih epidemioloških mera. Prvo bogosluženje će se održati u nedelju 27. juna.

Zahvalni smo Gospodu za priliku da se ponovo okupimo u našoj crkvi.

Obaveštenje o redovnim bogosluženjima

Ispod možete pročitati odluku starešinstva crkve koja se odnosi na početak javnih okupljanja na redovnim bogosluženjima u prostorijama crkve.

Odluka starešinstva PEC

Crkva će uspostaviti redovna bogosluženja odmah nakon što Vlada Srbije objavi ukidanje preventivnih mera.
Obaveza sprovođenja sada važećih mera zaštite ne daje uslove za održavanje redovnih bogosluženja.

Arhiva digitalizovanih propovedi

Usled vanrednih okolnosti u kojima se sada nalazimo, crkva nije u mogućnosti da se okuplja oko Božije reči u crkvenoj sali.

Međutim, kao što nas samo Pismo uči, ko izdašno seje, izdašno će i žnjeti (2. Korinćanima 9, 6). U danima koje provodimo u samoizolaciji imamo priliku da, kao Josif za vreme sušnih godina, otvorimo svoju riznicu punu ohrabrujućih biblijskih pouka, verujući da će nam i u ovom vremenu pomoći da se duhovno razvijamo i rastemo. Propovedi se postepeno presnimavaju i vremenom će ih biti više.

Opširnije

Obaveštenje povodom vanrednog stanja

Obaveštavamo sve koji žele da prisustvuju bogosluženjima Protestantske evanđeoske crkve da se starešinstvo crkve pridržava svih odluka Vlade Republike Srbije. U skladu sa Uredbom Vlade o merama vanrednog stanja, od danas (17.3.2020.) pa nadalje u PEC neće se održavati bogosluženja, sve dok ista ne bude ukinuta.

Brinimo o sebi i svojim bližnjima. Želimo vam dobro zdravlje i mir.

  • 1
  • 2

PEC

Simina 8
11000 Beograd
Srbija
+381 11 2622642

© 2017- Protestantska evanđeoska crkva