Protestantska evanđeoska crkva

Dobro došli

Dobro došli na prvu veb prezentaciju Protestantske evanđeoske crkve, zajednice hrišćanskih vernika koji od 1992. godine svoja bogosluženja održavaju redovno u Siminoj 8, u Beogradu. Na stranicama ovog sajta možete čitati o načelima našeg verovanja, o istorijatu crkve, kao i o aktuelnim dešavanjima u crkvi. Pozivamo vas da posetite i uživo neko od naših bogosluženja.

Božiji blagoslov

30. godišnjica (Video)

Protestantska evanđeoska crkva je danas obeležila 30 godina od posvećenja molitvenog doma u Siminoj ulici u Beogradu. Ovim povodom objavljujemo kratak osvrt na istorijat naše zajednice.

Opširnije

Početak javnih bogosluženja

Nakon duže pauze ostvarili su se uslovi da Protestantska evanđeoska crkva nastavi sa organizovanjem javnih bogosluženja. Starešinstvo PEC je moglo da donese ovakvu odluku na osnovu promenjenih okolnosti, odnosno novih propisa Vlade RS, koji omogućavaju okupljanje većeg broja ljudi.

Bogosluženja će se u početku održavati samo nedeljom prepodne sa početkom u 10.00h - uz poštovanje svih epidemioloških mera. Prvo bogosluženje će se održati u nedelju 27. juna.

Zahvalni smo Gospodu za priliku da se ponovo okupimo u našoj crkvi.

Obaveštenje o redovnim bogosluženjima

Ispod možete pročitati odluku starešinstva crkve koja se odnosi na početak javnih okupljanja na redovnim bogosluženjima u prostorijama crkve.

Odluka starešinstva PEC

Crkva će uspostaviti redovna bogosluženja odmah nakon što Vlada Srbije objavi ukidanje preventivnih mera.
Obaveza sprovođenja sada važećih mera zaštite ne daje uslove za održavanje redovnih bogosluženja.

  • 1
  • 2

PEC

Simina 8
11000 Beograd
Srbija
+381 11 2622642

© 2017- Protestantska evanđeoska crkva